Slide
Wist u dat 90% van alle honden en katten boven de 3 jaar last heeft van tandproblemen? Een goede verzorging van het gebit is dus zeker nodig! De beste manier om het gebit te verzorgen is dagelijks de tanden te poetsen. Dit kan met een tandenborstel of met reinigend doekjes. Wij tonen u graag voor hoe u dit het beste doet! Lukt dit om één of andere reden niet zo goed en krijgt uw dier last van ontstoken tandvlees of een stinkende adem? Dan kunnen we een gebitsreiniging doen.

Tandverzorging

Hoe gaat een gebitsreiniging in zijn werk?

Een gebitsreiniging gebeurt onder volledige verdoving. Hoe dit gebeurt kan u hier nalezen.

Een eerste stap in het reinigingsproces is het verwijderen van tandsteen. Wanneer we merken dat er teveel ruimte is tussen de tandwortel en het tandvlees, of als de wortel te ver blootligt, wordt de tand getrokken.

Als tweede stap wordt het tandoppervlak weer glad gemaakt met een polijsttoestel en bijhorende pasta.

Het poetsen lukt mij niet, zijn er nog andere mogelijkheden om de tanden te verzorgen?

Niets gaat boven tanden poetsen, maar er bestaan wel heel veel producten die u kan gebruiken om het aanhechten van tandplak trager te doen verlopen: ontsmettende vloeistof voor in het drinkwater, kauwsticks, snoepjes, poeder, … Kom gerust langs om de mogelijkheden te bespreken of neem een kijkje in onze webshop.