Heleen staat voor u klaar aan de balie om u te helpen bij het afhalen van voeding, ontworming, medicatie, ...
Kijk gerust ook eens rond naar ons assortiment speeltjes, we veranderen ze regelmatig naargelang de thema's gedurende het jaar.

Om het wachten zo kort mogelijk te houden, werken we enkel op afspraak. Zo kunnen we steeds genoeg tijd uittrekken voor elke consultatie.

Katten en honden proberen we zoveel mogelijk op gescheiden momenten te laten langskomen. Lukt dit niet? Zet dan uw kat zeker op de bank, zodat ze hoger zit dan de hond! Het bespaart haar een heleboel stress.
Wachtruimte
De praktijk beschikt over 2 consultatieruimtes. Hier vinden alle algemene onderzoeken plaats.
Huisbezoeken kunnen gebeuren op aanvraag, maar worden niet aangeraden. In de praktijk zelf kan veel meer onderzocht worden, de dieren zijn vaak ook rustiger dan thuis, omdat ze in een vreemde omgeving zijn.
​​Katten worden onderzocht in een apart bakje. Wanneer een kat opstaande randen rond zich voelt, worden ze minder bang.
Consultatieruimte
Naast diergeneeskundige zorgen kan u bij ons ook terecht voor de vachtverzorging van uw huisdier. Heleen legt zich toe op het trimmen van honden, katten en konijnen. Maar ook voor bv nagels knippen of een behandeling tegen vlooien, teken of wormpjes kan u dagelijks langskomen bij Heleen.
Voor meer info over de werking van het trimsalon kan u hier terecht.
Trimruimte Meer informatie
Voor verdere onderzoeken beschikken we over een digitaal radiografie toestel of maken we gebruik van echografie.

Met RX stralen worden vooral botten in beeld gebracht, maar ook de longen, het hart of de organen in de buik kunnen beoordeeld worden.

Met een echo toestel kijken we naar de baarmoeder, blaas, lever, milt, nieren, ... Verdachte structuren kunnen echo-geleid aangeprikt worden, waarna de celletjes opgestuurd worden naar het labo voor verder onderzoek.
RX / ECHO
Voor de eigenaar is het niet leuk, maar soms worden huisdieren beter een of meerdere dagen gehospitaliseerd. Hierbij kunnen we uw dier dag en nacht monitoren en de behandeling aanpassen indien nodig. Via een infuus kunnen we voedingsstoffen en/of medicatie toedienen.

Ook na een operatie blijven de dieren eventjes bij ons. Pas wanneer ze volledig wakker zijn en weer kunnen stappen gaan ze weer naar huis. Zo weten wij zeker dat alles goed verlopen is.
Hospitalisatie
In-huis labo De meeste chirurgische ingrepen gebeuren bij ons in de praktijk. Voor meer gespecialiseerde ingrepen wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerde chirurg. Chirurgie