Slide
Bij euthanasie bevorderen we een pijnloze en zachte dood van uw huisdier, door middel van een injectie. Bij de meeste zieke of oudere huisdieren wordt uiteindelijk voor euthanasie gekozen, omdat de levenskwaliteit van het dier ernstig wordt aangetast of omdat we weten dat het dier binnenkort een zware en lange doodsstrijd staat te wachten.

Euthanasie

Hoe gaat een euthanasie in zijn werk?
De euthanasie kan zowel in de praktijk als thuis uitgevoerd worden. Meestal wordt er een katheter in de voorpoot geplaatst, waarlangs een slaapmiddel wordt toegediend. Pas als het dier volledig slaapt wordt het euthanasiemiddel ingespoten. Het dier voelt hier niets meer van en stopt na enkele tellen met ademen.

Wat na de euthanasie?
Wat er met uw huisdier gebeurt na de euthanasie kan u zelf kiezen.

  • Kleinere dieren worden soms begraven in de tuin. Zorg er dan voor dat u kiest voor een verteerbare doos, zeker geen plastiek zak!
  • U kan uw dier bij ons achterlaten, waarna het opgehaald wordt door Rendac. Deze firma zorgt voor een gemeenschappelijke verbranding van honden en katten. Met behulp van het verbrandingsproces wordt biobrandstof aangemaakt.
  • U kan uw dier individueel laten cremeren. Hiervoor kan u uw dier bij ons achterlaten, waarna het door het crematorium opgehaald wordt. U kan echter ook zelf met uw dier naar het crematorium gaan. Een team van ervaren mensen zorgt daar voor een goede begeleiding. Enkele mogelijkheden bij een crematie zijn het nemen van afscheid in een afscheidsruimte, het nemen van een pootafdruk, het uitkiezen van een urne of een hangertje,…